Groep 5 van basisschool uit Koog aan de Zaan wint kunstwerkwedstrijd

Delen
  • Den Haag
  • Gepubliceerd op 13 maart 2013

Vandaag heeft Levi van Kempen groep 5A van basisschool De Piramide uit Koog aan de Zaan op school verrast met de hoofdprijs van onze zwerfafvalkunst-wedstrijd.

Vandaag heeft Levi van Kempen groep 5A van basisschool De Piramide uit Koog aan de Zaan op school verrast met de hoofdprijs van de zwerfafvalwedstrijd die NederlandSchoon heeft georganiseerd. Bij deze wedstrijd werden basisscholen uitgedaagd om met zwerfafval een kunstwerk te maken. De leukste inzending wint een schoolreisje met Levi van Kempen en hun klas naar Madurodam.

Er is flink geknutseld door scholen. Met ruim 30 inzendingen variërend van een vliegtuig tot een recyclerobot was de wedstrijd een groot succes.

Winnend kunstwerk van Koningin Beatrix

Groep 5A had het idee om de troonsafstand van Koningin Beatrix te verwerken in het kunstwerk. Zo bestaat de jurk uit melkpakken, en de strook onder aan de jurk is gemaakt van bakjes van een traktatie van één van de kinderen. Het bovenstuk van de jurk bestaat uit pakjes drinken, chipszakjes, koffieverpakking en een oud gordijn. Verder hebben leerlingen gezocht naar restafval dat ze voor de kroon, gezicht en handen konden gebruiken. Tot slot is het haar gemaakt van toiletrolletjes ingepakt in doorzichtig plastic. Alles bij elkaar dus veel creativiteit met als resultaat een prachtig portret van Koningin Beatrix. Uniek aan deze inzending is dat de groep inspeelt op de actualiteiten.

Supporter van Schoon

Alle scholen die aan de wedstrijd hebben meegedaan, laten zien dat zij Supporter van Schoon zijn. Een Supporter van Schoon is iemand die een schone leefomgeving echt belangrijk vindt en daar ook best wat voor wil doen. Eigen afval in de prullenbak gooien en zo af en toe eens iets van een ander. Er zijn al heel veel Supporters van Schoon. Als iedereen dit ook echt wil laten zien, zullen steeds meer Nederlanders bereid zijn een handje te helpen. Daarom roept NederlandSchoon iedereen op om zich aan te melden via www.supportervanschoon.nl.

Stichting Nederland Schoon

Stichting Nederland Schoon zet zich al sinds 1991 in om de hinder van zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden. De stichting neemt deel aan het Focusprogramma Zwerfafval 2010-2012. Dit is een gezamenlijk project van de gemeenten en het bedrijfsleven, te weten de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), VNO-NCW (ook namens MKB Nederland), Agentschap NL (voorheen SenterNovem) en Stichting Nederland Schoon. Het Focusprogramma moet er voor zorgen dat Nederland daadwerkelijk schoner wordt. Meer informatie over het Focusprogramma Zwerfafval vindt u op www.nederlandschoon.nl