Sluit je aan

Win een Afvalfonds Verpakkingen Award

2 november 2021

Heeft jouw gemeente een bewezen goed werkend inzamelsysteem of hebben jullie rond zwerfafval een effectieve campagne of mooie samenwerking opgezet? Dan maak je nu kans op één van de Afvalfonds Verpakkingen Awards. Je kunt met je initiatief direct online meedingen. De uitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke én inhoudelijke middag in de lente van 2022. 

De prijzenregen is een nieuw, gezamenlijk initiatief van het Afvalfonds Verpakkingen en zijn uitvoeringsorganisaties Nederland Schoon, Nedvang b.v. en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Met de awards willen deze organisaties gemeenten en het bedrijfsleven stimuleren om alle verpakkingsketens sluitend te krijgen.  

Verschillende categorieën 

Deelnemers dingen mee in verschillende categorieën. Er is een award voor gemeenten met een bewezen goed werkend inzamelsysteem voor alle verpakkingsstromen. En een award voor gemeenten met de meest effectieve publiekscampagne over (zwerf)afvalinzameling. Daarnaast kunnen gemeenten en het lokale bedrijfsleven een award winnen voor de beste samenwerking om zwerfafval terug te dringen. Het verpakkend bedrijfsleven wordt beloond met awards voor de meest innovatieve toepassing van recyclaat in een verpakking, de best recyclebare verpakking en de best herbruikbare verpakking. Verder dingen sorteerders en recyclers mee naar de award voor hun beste innovatie.

Uitreiking met seminar 

Naast deze awards is er een publieksprijs, waarbij de Nederlander bepaalt wat de beste verpakkingsinnovatie van het afgelopen jaar is. De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens een feestelijke middag met een inhoudelijk seminar in de lente van 2022. Het thema van dit seminar is: ‘Wat kan een circulaire economie bijdragen aan ons klimaat?’ Een thema dat actueler is dan ooit. We gaan dieper in op duurzaam verpakken, goed inzamelen, zwerfafval voorkomen, sortering en recycling innoveren en gerecycled materiaal toepassen. De feestelijke bijeenkomst is een uitgelezen kans om collega’s uit andere gemeenten te ontmoeten en kennis te maken met het verpakkend bedrijfsleven, sorteerders en recyclers. We sluiten de middag af met een uitgebreide borrel. 

Meedingen met je initiatief? 

Wil jouw gemeente haar goede initiatief beloond zien met een mooie award? Meld je dan vandaag nog aan en ding mee!

Op
https://afvalfondsverpakkingen.nl vind je een overzicht van de categorieën, de selectiecriteria en een inschrijfformulier.