Sluit je aan

Wat kan ik doen?

19 december 2017

Supporters van Schoon sportclub

Je ziet regelmatig zwerfafval liggen, en je wilt daar iets aan doen. Of je ziet af en toe iemand iets op de grond gooien, en je wilt daar iets van zeggen. Je wilt een opruimactie organiseren, maar je weet eigenlijk niet zo goed hoe je dat moet aanpakken. Je bent, kortom, een Supporter van Schoon maar je kunt wel wat hulp gebruiken. Super! Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Als Supporter van Schoon vind je een schone omgeving belangrijk én doe je daar graag iets extra’s voor. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Je kunt één specifiek ding doen, of veel verschillende dingen. Heel soms, of regelmatig. In je eentje, of met een hele groep. Wat jouw manier ook is, zolang je je inzet voor een zwerfafvalvrije omgeving ben je Supporter van Schoon – en is dit platform er voor jou.

Dit kun je allemaal doen

Laat zien dat je Supporter bent

Samen staan we sterk. Dus hoe meer Supporters van Schoon zich laten zien – in de buurt, in de supermarkt, in het bedrijfsleven, op de sportvelden en op social media – hoe meer mensen overtuigd raken van het belang én de voordelen van schoon. Door een account aan te maken als Supporter van Schoon, draag je uit dat je schoon belangrijk vindt, zet je eenvoudig opruimacties op de kaart en wissel je ervaringen en tips uit met andere Supporters.

Een account aanmaken

Meld je opruimacties aan

De daad bij het woord voegen en een stevig met de bezem door de buurt gaan? Geweldig! Vergeet dan niet om je opruimactie ook online aan te melden. Zo maak je het voor buurtgenoten makkelijk om gezellig met je mee te doen. Met een paar klikken kun je ze online uitnodigen voor je opruimactie, en kun je je actie eenvoudig delen op Facebook of Twitter. Ook werkt het aanmelden van een opruimactie inspirerend voor anderen: goed voorbeeld doet vaak volgen.

Maak er iets leuks van

Je inzetten voor schoon kan, behalve zinvol, ook gewoon hartstikke leuk zijn. Organiseer je een opruimactie? Zorg dat er ook lekkere koffie met wat lekkers is, en klets meteen eens goed bij met de buren. Met het bedrijf aan de slag? Loof iedere maand een prijsje uit voor de collega met de meest originele schoonmaakskills. In de klas aandacht besteden aan het belang van een schone omgeving? Laat kinderen spelenderwijs aan de slag gaan met de Zwerfafvalbattle of het online Afvalspel voor Kleuters. Of laat ze zien wat er allemaal te maken is van afval. 

Deel!

Natuurlijk is het leuk om je successen te delen op het gebied van schoon. Maar wist je dat het ook heel goed werkt om andere mensen ook bewust te maken van het belang van een zwerfafvalvrije omgeving? Vier daarom jouw schone buurt met een mooie post op jouw social media. Hang een poster voor jouw raam waarmee je laat zien dat je Supporter van Schoon bent. Of hou een spreekbeurt over zwerfafval, en maak ook je klasgenootjes Supporters van Schoon.

Op social is delen helemaal makkelijk

Neem dus ook even een kijkje op onze Facebook- en Twitter-pagina!