Sluit je aan

Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon organiseren samen wereldwijde opschoonactie

24 juni 2020

NLS PSF DEF

Ben jij er klaar voor? Op zaterdag 19 september vindt de grootste wereldwijde opschoonactie van het jaar plaats. Op World Cleanup Day krijgt de planeet een grote schoonmaakbeurt. Zo’n 20 miljoen mensen in 180 landen doen hieraan mee.

Initiatiefnemer van deze dag in Nederland is Plastic Soup Foundation. Dit jaar slaan we onze handen ineen en sluit NederlandSchoon zich aan bij dit prachtige initiatief, in plaats van een eigen Landelijke Opschoondag te organiseren. Een mooie samenwerking waarbij we elkaars kennis en ervaring gebruiken om van deze dag een nóg groter succes te maken dan het vorig jaar al was.

Doel is om op deze dag zoveel mogelijk zwerfafval op straat, het strand of in het park op te ruimen. Beide organisaties hopen ook informatie te krijgen over het soort zwerfafval dat in onze leefomgeving ligt. Om welk type zwerfafval gaat het en waar is het gevonden? De antwoorden op dit soort vragen zijn heel waardevol om in de toekomst zwerfafval te voorkomen. Met de Litterati-app op je mobiele telefoon kun je als Supporter het zwerfafval vastleggen zodat we samen met de bedrijven oplossingen kunnen bedenken voor het probleem.

Wil je meedoen tijdens World Cleanup Day? Zet dan alvast jouw opschoonactie op de kaart of doe mee aan een al bestaande actie. De dag ziet er iets anders uit dan gewoonlijk vanwege de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Aangeraden wordt bijvoorbeeld om niet in grote groepen op pad te gaan en bij voorkeur in je eigen buurt schoon te maken. Hier lees je onze tips om op te schonen in deze bijzondere tijden