Sluit je aan

#Nieuwjaarsvegen - Samen vieren, samen vegen

17 december 2019

De best denkbare start voor 2020? Dat is een schone start natuurlijk. Slaap op 1 januari dus eerst lekker uit, verdrijf de hoofdpijn ’s ochtends met een glaasje bubbels en app rond 11:30 ook je buren uit bed. Tijd voor een gezellig uurtje #Nieuwjaarsvegen!

Oud en nieuw komt eraan. En dat betekent: veel feestjes, veel vuurwerk en véél afval op straat na afloop. Vuurwerkafval ziet er niet fris uit, is niet goed voor het milieu en is zelfs gevaarlijk voor kinderen en dieren. Daarom nodigen we alle Supporters van Schoon uit om op 1 januari hun eerste goede voornemen in de praktijk te brengen. Met een uurtje Nieuwjaarsvegen maak je de straat weer helemaal schoon. En het is ook nog eens hartstikke gezellig.

Nieuwjaarsvegen in 5 stappen

  1. Zorg voor leuk gezelschap. Nodig van tevoren alvast je favoriete buren uit.
  2. Zet je Nieuwjaarsvegen-actieop de kaart, inclusief alle deelnemers.
  3. Bestel in onze Supportershop materialen waarmee je makkelijker aan de slag kunt. Zoals handige afvalzakken en grijpers.
  4. Werk veilig! Was het een nacht zonder regen? Neem dan een emmer water mee om vuurwerk nat te maken voordat je het opruimt. Gebruik stevige handschoenen. En steek intact vuurwerk natuurlijk niet meer af.
  5. Gooi de zakken met afval in een vuurvaste container. Haast je weer naar je warme woonkamer. Laat op social even zien hoe goed je bezig bent geweest met #Nieuwjaarsvegen. En trakteer daarna al je helpers op iets lekkers.

Eigen schoongebied

Heb je de smaak van het opschonen goed te pakken? Zet dan meteen een eigen schoongebied op de kaart. Zo ga je niet alleen voor een schoon straatje op Nieuwjaarsdag, maar een heel schoon jaar.