Sluit je aan

Met deze tips wordt opschonen leuker

29 juni 2020

Op dit moment raden wij het niet aan om in grote groepen de straat op te gaan om zwerfafval te rapen. Gelukkig kun je ook in je eentje een belangrijke bijdrage leveren aan een schone buitenomgeving. Om het opschonen leuker te maken, hebben wij deze fijne tips voor je op een rij gezet. Zo vliegt de tijd voorbij!

We brengen momenteel veel tijd door in onze woning: we werken, studeren en eten vrijwel iedere dag thuis. De coronacrisis is voor velen dan ook het ideale moment voor een grote opruiming en schoonmaak. Dit zorgt voor meer huisvuil en grofvuil. Op veel plekken wordt dit afval helaas op de verkeerde manier aangeboden. Grofvuil staat bijvoorbeeld zonder ophaalafspraak op de stoep en vuilniszakken liggen naast containers. Dieren gaan ermee aan de haal en dit zorgt voor meer zwerfafval. De straten kunnen daarom wel een opruimbeurt gebruiken. Ga jij op pad om de buurt op te schonen? Met deze tips maak je er een leuk moment voor jezelf van.

Ga swingend door de straten

Met een sfeervol muziekje op wordt zwerfafval rapen een feestje. We hebben een vrolijke afspeellijst voor je samengesteld die je kunt luisteren via Spotify. Verwacht een lijst vol nummers die perfect passen bij een schoon straatbeeld. Dat wordt swingend schoonmaken… So fresh, so exciting!

Luister een audioboek

Kun jij wel wat motivatie gebruiken tijdens het opschonen? Luister dan eens naar een mooi audioboek. Zo hoor je in het boek ‘Elementaire deeltjes: milieu’ hoe we het tij kunnen keren en kunnen voortbouwen op alle goede dingen die nu al tot stand zijn gebracht. Leer meer over hoe we zelf onze toekomst op aarde bepalen in ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ en hoor hoe jij bewust én duurzaam kunt leven met ‘Verlangen naar minder’. Waarschijnlijk ben je door deze fijne audioboeken niet meer te stoppen!

Luister een podcast

Een podcast luisteren tijdens het wandelen is ideaal. Ook jouw opschoonronde kan uitstekend gecombineerd worden met een podcast. Droom bijvoorbeeld weg met de driedelige podcastserie ‘De Stadsastronaut’, waarin wordt verteld hoe wij liefdevoller met onze planeet om kunnen gaan. De afleveringen zijn geïnspireerd op astronauten die vanuit de ruimte terugkeken naar onze aarde en overvallen werden door hun liefde voor onze planeet. Met deze podcast op ga je ongetwijfeld met andere ogen naar onze bijzondere wereld kijken.

Ga je op pad in een klein gezelschap? Volg dan altijd de preventiemaatregelen tegen corona op. Bekijk de preventieregels hier.