Sluit je aan

Help de natuur en win het nieuwste boek van de Zoete Zusjes!

4 oktober 2022

Op zaterdag 15 oktober gaan de van YouTube bekende zusjes Saar en Janna zoveel mogelijk zwerfafval opruimen tijdens de Grote Zoete Zusjes Opschoondag. Doe je mee met je kids? Meld je aan voor een opschoonactie bij jou in de buurt en maak kans op hun nieuwe boek: ‘De Zoete Zusjes helpen de natuur’.

Ga net als de Zoete Zusjes op pad in je eigen straat, wijk, het park of op een andere plek waar je graag komt en ruim zoveel mogelijk zwerfafval op.

Gratis opschoonpakket voor kids

Om het opruimen nog wat makkelijker én leuker te maken, kun je vanaf 5 oktober een gratis opschoonpakket ophalen bij een Bruna bij jou in de buurt. In dat pakket vind je:

  • Een afvalzak van Nederland Schoon
  • Een naamsticker voor op je jas of hesje
  • Een afvalbingokaart om af te vinken wat je hebt verzameld
  • Een activiteitenkalender van OERRR
  • Een brief met uitleg van de Zoete Zusjes en hun moeder Hanneke

Lukt het jou om de afvalbingokaart vol te krijgen?

Meld je aan voor de winactie

Onder alle deelnemers aan de Grote Zoete Zusjes Opschoondag verloten we het boek ‘De Zoete Zusjes helpen de natuur’! Meedoen is heel eenvoudig:

  1. Ga naar nederlandschoon.nl en meld je opschoonactie aan
  2. Om kans te maken op het Zoete Zusjes-boek, geef je je actie de naam ‘Zoete Zusjes Actie van <voornaam>’

De winnaars worden willekeurig gekozen. Houd je mail in de gaten! 

De volgende winnaars kunnen komende weken bericht verwachten: J. Spiertz, Petra Lieven, Elwin Lindeman, Melissa Feenstra, Gina Goemaat. 

Lees meer over de winactie en de Grote Zoete Zusjes Opschoondag.

En op onze Instagram delen we nog een leuke winactie samen met de Zoete Zusjes. Volg ons alvast om als eerste deel te nemen.

Over de Zoete Zusjes

De Zoete Zusjes zijn de zusjes Saar en Janna. Een paar jaar geleden startten zij met hun moeder Hanneke de Zoete een YouTubekanaal met filmpjes over leuke activiteiten voor kinderen. Inmiddels heeft het YouTubekanaal 600.000 abonnees én is er een reeks (voorlees)boeken over Saar en Janna verschenen, geschreven door hun moeder. Het nieuwste boek ‘De Zoete Zusjes helpen de natuur’ is geschreven in het kader van het thema van de Kinderboekenweek: ‘Gi-ga-groen!’, over dieren en natuur. De Kinderboekenweek is dit jaar van 5 tot en met 16 oktober.  

PS

Je opschoonactie nóg leuker maken? Bestel dan de krokodil afvalgrijper in onze webshop.