Monitoring Basis & Plus

De aanschaf van een zwerfafvalmeldsysteem en de praktische toepassing daarvan vraagt tijd en budget van de gemeente. Monitoring Basis & Plus biedt een praktijkgericht handboek waarmee de gemeente zelf aan de slag gaat.

De beproefde meetmethodes kan je makkelijk stap voor stap inzetten in jouw gemeente. Zo sluit je gelijk aan bij landelijke standaarden en kan je resultaten vergelijken met andere gemeenten. Monitoring Basis geeft al een totaalbeeld van de zwerfafvalsituatie. Wil je meer details over een bepaald gebied of wil je inzicht in de soorten zwerfafval, doe dan ook de stappen uit Monitoring Plus. Door uitvoering van deze module weet je hoe schoon je gemeente is en waar verbeterkansen liggen.

De inhoud

  • Handboek Monitoring Zwerfafval: leidt jouw gemeente in een aantal stappen naar optimale monitoring. Met de keuzetabel kies je de monitoringvariant die bij jouw gemeente past. Bepaal daarna welke monitoringgegevens nodig zijn voor een goed basisinzicht en welke aanvullende metingen je wilt uitvoeren. Ga aan de slag met de praktische tips en de instructies voor het veldwerk. Het handboek gaat uit van landelijke standaarden en richtlijnen zoals de CROW beeldsystematiek, de G4-benchmark en IMBOR. Bekijk

Goed om te weten

Alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan met monitoring kun je via deze pagina gratis downloaden. Je kunt zelf aan de slag met het handboek of de opdracht aan een bureau verlenen. Hiervoor kun je de Zwerfafvalvergoeding inzetten. Om deze vergoeding te ontvangen moet je een minimale inzet verrichten op het vlak van monitoring. Dat kan met Monitoring Minimaal. Wil je daarna meer doen met monitoring? Dan kun je de inzet eenvoudig opschroeven door over te stappen naar Monitoring Basis of Plus. 

Advies in jouw regio

Benieuwd hoe je met monitoring aan de slag kunt in jouw gemeente? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze regiomanagers.

Vind jouw regiomanager