Landelijke Opschoondag 2017: missie geslaagd!

Delen

Dit jaar gingen er meer dan 113.500 opschoners aan de slag om tijdens de Landelijke Opschoondag de buurt zwerfafvalvrij te maken. Een record!

  • Harmelen wint de buurtbeloning: een koffiekar voor extra energie!
  • Samen opschonen in Harmelen
  • In Vleuten is jong en oud actief
  • Ook op het water wordt opgeschoond
  • In Delft steekt burgermeester Marja van Bijsterveldt de handen uit de mouwen met de Marokkaanse Vereniging
  • In Amsterdam-Zuidoost vindt een feestelijke aftrap van de dag plaats

In heel het land vonden meer dan 2.450 acties plaats. Dat betekent dat steeds meer Nederlanders het nut zien van een schone buurt en zich er medeverantwoordelijk voor voelen. En dat vinden wij natuurlijk geweldig nieuws. Het startschot voor de Landelijke Opschoondag klonk dit jaar in Amsterdam-Zuidoost, waar 150 mensen uit de Venserpolder samen hun buurt onder handen namen. Maar eerst was er een lange parade met veel bewoners, lokale ondernemers, buurtverenigingen, schoolkinderen, ouderen én heel veel muziek. De bewoners waren niet alleen enthousiast over de Opschoondag omdat het er een stuk schoner van wordt. Ze vonden het vooral ook erg gezellig. 

 

BEKIJK ALLE ACTIES VIA #LOD2017

Van jong tot oud en van Terschelling tot Zuid-Limburg: overal in Nederland waren rondom 25 maart acties te vinden. Dat blijkt uit de aangemelde acties op onze website, en ook uit de vele verhalen en foto's die we met #LOD2017 op Facebook en Twitter voorbij zagen komen. Inspiratie opdoen voor een eigen opschoonactie? Neem dan eens een kijkje.