Omschrijving:
Infographic die ondernemers toont hoe er bij verpakkingsontwerp en de inkoop van voorverpakte foodproducten rekening gehouden kan worden met het voorkomen van zwerfafval. Daarnaast laat de infographic zien hoe een bewust uitgiftebeleid van verpakkingsmaterialen en efficiënte gebiedsinrichting de kans op zwerfafval verkleint.
Ook interessant
Samenstelling zwerfafval 2021
Deze infographic toont de samenstelling van grof zwerfafval op hoofd- en subonderdelen. Kauwgom, sigarettenpeuken en voedselresten zijn hierin niet meegenomen. De cijfers uit de Zwerfafvalmonitor 2021 van Rijkswaterstaat vormen de basis van deze infographic.
Samenstelling zwerfafval per gebiedstype 2021
Deze infographic toont de samenstelling van grof zwerfafval per gebiedstype. Kauwgom, sigarettenpeuken en voedselresten zijn hierin niet meegenomen. De cijfers uit de Zwerfafvalmonitor 2021 van Rijkswaterstaat vormen de basis van deze infographic.
Nieuwe wetgeving voor wegwerpplastics
Infographic over de SUP-richtlijn (single use plastic). De Europese richtlijn voor minder wegwerpplastic in zee, moet in juli 2021 zijn ingevoerd in de wetgeving van alle EU-lidstaten.
Deze richtlijn gaat over de 10 plastic producten die het meest worden gevonden op de Europese stranden. Wat houden de maatregelen precies in? In de infographic vind je een overzicht van de maatregelen en voor welke producten deze gelden.