Sluit je aan

Ook interessant

Plan van aanpak gebiedsadoptie Kenniswijzer
Plan van aanpak gebiedsadoptie

Dit plan van aanpak is gericht op gemeentemedewerkers die bedrijven, verenigingen of individuele mensen binnen hun gemeente willen stimuleren om een eigen schoongebied te adopteren.

Gebiedsadoptie is een belangrijke strategie op weg naar een zwerfafvalvrij Nederland en daarmee heel relevant voor gemeenten. Maar hoe motiveer je mensen om een gebied te adopteren en hoe houd je ze als adoptant betrokken?

In dit document bieden we een plan van aanpak, inspiratie en enkele voorbeelden die gemeenten kunnen helpen met het stimuleren van gebiedsadoptie in hun regio.

  • Plan van aanpak
  • Nederland Schoon
  • 14 pagina's
Draaiboek Landelijke Opschoondag Kenniswijzer
Draaiboek Landelijke Opschoondag

Dit draaiboek helpt gemeenten of andere partijen om zwerfafval opruimacties te organiseren en coördineren. Wil je in jouw gemeente een opschoonactie organiseren tijdens de Landelijke Opschoondag, de World Cleanup Day of tijdens je eigen evenement? Dit draaiboek is een handige checklist. Welke keuzes kun je maken? Wat moet je allemaal regelen? En vol met handige tips hoe je dit het beste kunt doen.

  • Plan van aanpak
  • Nederland Schoon
  • 9 pagina's
Productoverzicht zwerfafval-apps Kenniswijzer
Productoverzicht zwerfafval-apps

Wegwijs in het aanbod van zwerfafval-apps. In dit document vind je een overzicht van verschillende apps waarmee vrijwilligers zwerfafval kunnen registreren of aangeven waar zij zwerfafval opruimen.

De inzet van apps wordt steeds populairder omdat je met de gegevens inzicht kunt krijgen in het aantal stuks zwerfafval dat wordt opgeruimd, welke soorten of merken zwerfafval veel worden gevonden en op welke plekken wordt opgeruimd.

In dit productoverzicht vind je uitleg over de verschillende soorten apps en waar deze voor kunnen worden ingezet. De citizen science-apps worden uitgebreid toegelicht. Van elke app is een beschrijving, checklist met functionaliteiten, en eventuele kosten beschikbaar. Ook zijn de contactgegevens van de ontwikkelaar vermeld.

  • Productoverzicht
  • 22 pagina's