Effectieve communicatie

Succesvolle handhaving op zwerfafval vraagt om effectieve communicatie. Jouw gemeente kan daarbij gebruik maken van ondersteunende zwerfafvalmeldsystemen.

Met deze tools optimaliseer je preventieve handhaving. Je creëert korte communicatielijnen tussen de handhavers van de gemeente, de inwoners en de ondernemers. Een slimme keuze uit het aanbod van meldsystemen, passend bij jouw gemeente, vergroot de kans op succesvol gebruik. Zo werk je gezamenlijk op een positieve manier naar minder zwerfafval in de openbare ruimte.

De inhoud

  • Stappenplan zwerfafvalmeldsysteem: geeft je handvatten en inspiratie om een goede keuze te maken uit het aanbod van verschillende systemen. Met deze tips haal je het meeste uit je (nieuwe) zwerfafvalmeldsysteem. Bekijk 

Goed om te weten

De aanschaf van een zwerfafvalmeldsysteem en de praktische toepassing daarvan vraagt tijd en budget van de gemeente. Je kan hiervoor de Zwerfafvalvergoeding inzetten.

Advies in jouw regio

Benieuwd hoe je met effectieve communicatie het zwerfafvalgedrag in jouw gemeente kunt beïnvloeden? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze regiomanagers.

Vind jouw regiomanager