Datagestuurd schoonmaken

Datagestuurd schoonmaken stimuleert gemeenten om informatie te verzamelen en te benutten.

Je gemeente kan daarbij gebruik maken van ondersteunende hulpmiddelen en technische ontwikkelingen. Data-analyse helpt bij het evalueren van je activiteiten.

Op basis van data-analyse kom je tot concrete maatregelen waardoor de gemeente effectiever en efficiënter schoon kan houden. Zo werk je gezamenlijk op een innovatieve manier aan een schone openbare ruimte.

De inhoud

  • Inleidend stappenplan datagestuurd schoonmaken: geeft je handvatten en inspiratie om stappen te zetten naar slim schoonhouden. Haal met deze tips het meeste uit je (nieuwe) data.​ Bekijk​ 

Goed om te weten

Dit kennisgebied is in ontwikkeling en verandert snel. Nederland Schoon is betrokken bij experimenten met datagestuurd schoonhouden in diverse gemeenten. De inzet van nieuwe technieken of apps vraagt tijd en budget van de gemeente. Je kunt hiervoor de Zwerfafvalvergoeding inzetten.

Advies in jouw regio

Benieuwd hoe je in jouw gemeente aan de slag kunt met datagestuurd schoonmaken? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze regiomanagers.

Vind jouw regiomanager