Sluit je aan

Actief en betrokken

Samen houden wij onze buurt fris en schoon

Het is heel goed om je als Wijkheld in te zetten. Want jij woont toch ook het liefst in een schone buurt? Kinderen worden zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval door op te ruimen in de buurt als Wijkheld. Ook leren ze hoe het is om actief en betrokken te zijn. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Natuurlijk is het ook gezond en leuk om samen buiten bezig te zijn. Wist je dat in een schone buurt minder snel afval op straat wordt gegooid?

Kies je gebied

Daar wil je ook bij horen!

Een Wijkheld helpt mee aan een schone en positieve leefomgeving. Een club vrijwilligers waar je bij wil horen. Wijkhelden krijgen van afvalinzamelaar Dar de spullen om het zwerfafval veilig en makkelijk te opruimen.

Wijkhelden in actie

Wijkhelden zetten zich het hele jaar in voor een frisse en schone buurt. Tijdens de Landelijke Opschoondag en World Cleanup day komen zij uiteraard ook in actie.

Meer over wijkhelden

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je gebied of actie wordt automatisch aan Wijkhelden (Dar) gekoppeld.

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen
  • Een gratis opschoonpakket (je betaalt wel verzendkosten)

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon - op 1,5 meter afstand
  • Een gratis opschoonpakket bij een actie vanaf 5 personen (je betaalt wel verzendkosten)

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Supportershop

Bestel je materialen

Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Of een actie met 5 personen of meer? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Naar de Supportershop