Sluit je aan

Puur natuur

Samen met SPA op weg naar nul zwerfafval

Alles wat we je als SPA te bieden hebben, danken we aan de natuur. Daarom zet SPA zich al jaren actief in voor het voorkomen van zwerfafval. Zo streven we ernaar om in 2025 alle flessen die we op de markt brengen weer in te zamelen. Statiegeld op kleine flesjes gaat ons daarbij helpen, maar we hebben jou ook nodig.

Help je ons mee? Zo maken we samen de natuur in Nederland stap voor stap schoner en mooier.

Schoongebied aanmaken

Duurzaamheid bij SPA

Samen voor een zuivere toekomst

Al sinds we water bottelen, vanaf 1583, beschermen we onze bronnen en de natuur daaromheen. Daarom is het zo belangrijk dat we alles doen om duurzaam te ondernemen en de natuur te beschermen.

We zijn trots dat we sinds 2020 CO2-neutraal zijn van bron tot consument. Wanneer je als consument een flesje SPA koopt, is de impact hiervan op het klimaat dus geneutraliseerd. Maar we gaan verder. Zo hebben we ook een duurzame verpakkingsstrategie met 10 ambitieuze doelstellingen op het gebied van productontwerp, verpakkingsproductie, inzameling en het voorkomen van zwerfafval.

Ontdek onze beloften voor duurzame verpakkingen

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je gebied of actie wordt automatisch aan SPA gekoppeld.

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen
  • Een gratis opschoonpakket (je betaalt wel verzendkosten)

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon - op 1,5 meter afstand
  • Een gratis opschoonpakket bij een actie vanaf 5 personen (je betaalt wel verzendkosten)

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Supportershop

Bestel je materialen

Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Of een actie met 5 personen of meer? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Naar de Supportershop