Sluit je aan

Een wereld zonder plastic zwerfafval

Strijd samen met Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation zet zich actief in voor een plasticvrije leefomgeving. Door onderzoek te doen naar zwerfafval krijgen we inzicht in de bron en omvang van de vervuiling. Zo kunnen we samen met Nederland Schoon werken aan oplossingen om deze vervuiling te stoppen. Doe je met ons mee? Zet namens Plastic Soup Foundation een schoongebied op de kaart en help mee met het afvalonderzoek.

Kies je gebied

Recycling is niet dé oplossing

Wanneer de plasticsoep ter sprake komt, worden ‘recycling’ of ‘circulaire economie’ vaak als oplossing genoemd. Maar we moeten méér doen dan recycling: minder plastic produceren, voor andere materialen kiezen en verpakkingen vaker dan één keer gebruiken, zoals flessen in een statiegeldsysteem. Alleen dan kunnen we de plasticsoep aanpakken.

Lees meer

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je gebied of actie wordt automatisch aan Plastic Soup Foundation gekoppeld.

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen
  • Een gratis opschoonpakket (je betaalt wel verzendkosten)

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon - op 1,5 meter afstand
  • Een gratis opschoonpakket bij een actie vanaf 5 personen (je betaalt wel verzendkosten)

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Supportershop

Bestel je materialen

Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Of een actie met 5 personen of meer? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Naar de Supportershop

Zet je schoongebied op de kaart

Wil jij ook in actie komen voor een schone buurt? Op de kaart kies je eenvoudig welk stukje buurt jij zwerfafvalvrij wilt maken.

Kies je gebied