Sluit je aan

Help mee een schonere wereld te creëren

Mars ken je misschien van merken als M&M’S®, SNICKERS®, TWIX®, BE-KIND™, PEDIGREE®, WHISKAS® en SHEBA®. We werken hard aan het verduurzamen van al onze verpakkingen zodat deze opnieuw gebruikt kunnen worden. Dat lukt alleen als verpakkingen in de prullenbak belanden. Als Supporter van Schoon moedigen we samen met ons merk BE-KIND™ daarom iedereen aan zo veel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Help jij ons mee een schonere wereld te creëren? Stroop je mouwen op en zet namens BE-KIND™ een schoongebied op de kaart. 

Kies je gebied

Duurzaamheid bij Mars

Vandaag werken aan de circulaire verpakkingen van morgen

Als producent hebben wij een verantwoordelijkheid en een kans om onze impact op mensen en de planeet te verbeteren. In 2017 lanceerden wij daarom ons Sustainable in a Generation Plan, waar ook het verduurzamen van onze verpakkingen een belangrijk onderdeel van uitmaakt.

Ons doel is ervoor te zorgen dat al onze verpakkingen in 2025 herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn. Om dit doel te realiseren gebruiken we minder verpakkingsmateriaal waar mogelijk, werken we aan alternatieven en investeren we in een nieuwe recyclingmethode waardoor we plastic verpakkingen eindeloos kunnen hergebruiken in de voedingsindustrie.

Meer over duurzame verpakkingen bij Mars

Samenwerking Mars en Nederland Schoon

BE-KIND clean ups

Ook Mars is het een doorn in het oog dat wikkels van populaire merken als M&M’S®, SNICKERS®, TWIX® en BE-KIND™ niet altijd en overal netjes in de afvalbak belanden. Vanuit de verantwoordelijkheid die Mars daarvoor voelt, zocht het bedrijf de samenwerking op met Nederland Schoon. Roel Govers van Mars vertelt in dit artikel over de BE-KIND clean ups.

Lees het interview

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je gebied of actie wordt automatisch aan Mars gekoppeld.

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen
  • Een gratis opschoonpakket (je betaalt wel verzendkosten)

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon - op 1,5 meter afstand
  • Een gratis opschoonpakket bij een actie vanaf 5 personen (je betaalt wel verzendkosten)

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Supportershop

Bestel je materialen

Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Of een actie met 5 personen of meer? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Naar de Supportershop