Sluit je aan

Geef Gouda door!

Samen met Gouda750 de stad spic en span maken!

Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad mooier en leuker te maken. Omdat Gouda dit jaar 750 jaar bestaat zullen wij dit grootser en feestelijker vieren dan ooit te voren. Hier hebben wij natuurlijk wel jouw hulp bij nodig! Trommel al je vrienden, familie en buren op en kom helpen om jouw wijk schoner te maken! Help jij Nederland Schoon én ons? Zet dan nu een gebied op de kaart en ga samen met ons aan de slag.

Maak een schoongebied aan

Tips

Je wilt je inzetten op de Landelijke Opschoondag? Geweldig! Met deze tips wordt het nog leuker.

1. Bestellen

Heeft u uw opschoonactie op de kaart gezet? Dan kunt u gratis materialen ophalen, in de link vindt u wat, waar en wanneer.

2. Tellen

Welk afval kom je het meeste tegen? En waar? Met de Litterati-app brengen we zwerfafval samen in kaart.

3. Delen

Inspireer je omgeving door jouw inzet tijdens de landelijke Opschoondag online te delen met #landelijkeopschoondag.

Laat de buurt blinken!

Samen met Blinkie een schoner Gouda!

In de nieuwe afvalcampagne van de gemeente Gouda vraagt Blinkie aandacht voor het omgaan met afval. Hierbij ligt de focus van de gemeente vooral op afval scheiden en afval in de goede ondergrondse container gooien om zo onze gezamenlijke leefomgeving netjes te houden. Vanuit de meldingen over afval die we als gemeente binnenkrijgen weten we dat het niet correct plaatsen van afval niet altijd te maken heeft met onwil maar ook met onwetendheid. Blinkie is in het leven geroepen om hier meer duidelijkheid in te scheppen en bewoners te enthousiasmeren voor een schoner Gouda.

Meer over Blinkie