Sluit je aan

Samen met Disney Channel zorgen we voor de aarde

Disney Channel vindt de missie van Nederland Schoon ook erg belangrijk en zet haar middelen in om opruimen aantrekkelijker te maken én nog meer kinderen betrokken te krijgen bij de Landelijke Opschoondag. Disney Channel roept iedereen op om mee te helpen om voor de aarde te zorgen: trek je hardloop- of wandelschoenen aan en loop of ren een schoonmaakrondje bij jou in de buurt. Doe je ook mee? Zet namens Disney Channel een schoongebied op de kaart. Zo maken we samen Nederland een beetje schoner.

Kies je gebied

Hét ultieme opruimapparaat gezocht

Draag jouw steentje bij en maak samen het verschil! Laat je creativiteit volledig los en bedenk een te gek apparaat wat het schoon maken en houden van de aarde helpt. We zoeken het idee om de aarde op een leuke en handige manier op te ruimen. Op de Landelijke Opschoondag onthullen we het apparaat om opruimen nog leuker te maken. Ga naar disneychannelearthday.nl en stuur jouw ontwerp in.

Meer over Disney

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je gebied of actie wordt automatisch aan Disney gekoppeld.

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen
  • Een gratis opschoonpakket (je betaalt wel verzendkosten)

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon - op 1,5 meter afstand
  • Een gratis opschoonpakket bij een actie vanaf 5 personen (je betaalt wel verzendkosten)

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Supportershop

Bestel je materialen

Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Of een actie met 5 personen of meer? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Naar de Supportershop