Bijplaatsing afval & illegale stort

Delen

In iedere gemeente zijn wel hardnekkige hotspots waar bijplaatsing van afval of illegale afvalstort plaatsvindt. Een lastig vraagstuk om aan te pakken. Een stap richting een oplossing is deelname aan het succesvolle toepassingstraject van Rijkswaterstaat.

Je krijgt in een bijeenkomst gerichte informatie en concrete oplossingen over de aanpak van bijplaatsingen in jouw gemeente. Gedragsexperts leren je stapsgewijs om gedragsbeïnvloeding in de dagelijkse praktijk toe te passen. Zo kan je het gedrag van burgers positief veranderen. Met deze praktijkgerichte kennis draag je bij aan een effectieve zwerfafvalaanpak in jouw gemeente.

De inhoud

  • Kennisoverzicht Voorkom bijplaatsingen: biedt een overzicht van documenten, inspirerende voorbeelden en hulpmiddelen voor een effectieve aanpak (bron: Rijkswaterstaat). Bekijk 
  • Bekijk ook het inspiratiedocument met verschillende vormen van containerupgrading. Bekijk
  • Toepassingstraject Rijkswaterstaat: bekijk de data en schrijf je in op afvalcirculair.nl​

Goed om te weten

Het voorkomen van illegaal afval en bijplaatsing, vraagt om een investering in tijd van je gemeente. Alle informatie die wij over dit onderwerp aanbieden, is gratis toegankelijk. Ook het toepassingstraject van Rijkswaterstaat is gratis. NederlandSchoon werkt continu aan innovatieve maatregelen en kennisdocumenten om bijplaatsing van afval en illegale afvalstort te voorkomen en aan te pakken. 

Advies in jouw regio

Benieuwd wat jij in jouw gemeente kunt doen aan illegale stort en bijplaatsing? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze regiomanagers.

Vind jouw regiomanager