Dit zijn de Schoon Belonen adviseurs

Delen

Ontmoet onze Schoon Belonen adviseurs Fabienne, Samuel en Anja. Zij ondersteunen deelnemende gemeenten bij het inzetten van Schoon Belonen. Maak een afspraak en ontdek wat Schoon Belonen voor jouw gemeente kan doen.

Fabienne Mantes

Accountmanager voor: Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Holland

Contact: 070-304 2080 of

fmantes@nederlandschoon.nl

Positieve gedragsbeïnvloeding is de kern

“Ik vind het mooi om te zien met hoeveel enthousiasme gemeenten, scholen en verenigingen het afgelopen jaar aan de slag zijn gegaan met Schoon Belonen. Positieve gedragsbeïnvloeding is echt de kern van het concept en dat spreekt mij erg aan. Leuk ook om te zien hoeveel gedrevenheid er bij NederlandSchoon aanwezig is om deze mooie projecten te ondersteunen en uit te voeren.”

Vanuit een andere invalshoek

“Sinds 2001 werk ik in de afvalbranche, in uiteenlopende functies. Ik begon ooit als beleidsadviseur Afval en Schoon bij de gemeente Delft, later werkte ik als software consultant in de afvalbranche. Ik heb me daarna als projectmanager verder ontwikkeld en ben een tijd leidinggevende geweest bij Avalex. Sinds 1 maart 2017 werk ik als zelfstandig projectmanager en adviseur in de afvalbranche.  Super om die kennis en kunde nu aan te kunnen wenden in de hoek van zwerfafvalbestrijding. Je komt bekenden tegen, maar vanuit een andere invalshoek.”

Sparringpartner

“Gemeenten mogen van mij een gedreven sparringpartner verwachten. Daar waar nodig zal ik hen adviseren en bijstaan om verder te komen met hun Schoon Belonen plannen. Ik heb er zin in!”

Samuel Stollman

Schoon Belonen account manager: Samuel Stollman

Accountmanager voor: Gelderland, Limburg, Noord-Brabant (exclusief Saver-gemeenten) en Zuid-Holland.

Contact: 070-304 2080 of sstollman@nederlandschoon.nl

‘In samenwerking zit de oplossing’

“Ik zie ernaar uit om met gemeenten en maatschappelijke organisaties het zwerfafvalprobleem aan te pakken en afvalscheiding via Schoon Belonen te bevorderen. In die samenwerking ligt volgens mij ook de oplossing. Mensen laten meedenken en meewerken aan zaken die op lokaal niveau spelen, zorgt ook voor meer bewustzijn en draagvlak.”

Van strategie tot uitvoering

“Als beleidsadviseur bij de NVRD heb ik veel ervaring opgedaan met de advisering van gemeenten bij hun afvalbeleid en het programma Van Afval Naar Grondstof. Ook geef ik trainingen op het gebied van afvalscheiding voor gemeenten en afvalbedrijven. Dat varieert van de ontwikkeling van strategie en beleidsplannen tot en met de uitvoering.”

Energieke ondersteuning

“Gemeenten die met mij aan de slag gaan kunnen een energieke ondersteuning tegemoet zien om bestaande pilotplannen succesvol uit te voeren. Waar nodig kan ik ook een drijvende kracht zijn als nieuwe initiatieven of slimme ideeën ontwikkeld moeten worden.”

Anja Bouma

Schoon Belonen account manager: Anja Bouma

Accountmanager voor: Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, de ROVA-gemeenten, de kop van Noord-Holland (exclusief HVC-gemeenten) en Utrecht, Flevoland en Noord Holland 

Anja is met verlof, haar taken worden waargenomen door Linda Smit.  

Contact: lsmit@nederlandschoon.nl
070 - 304 2080 of 0644777447

‘Zoveel mogelijk organisaties betrekken’

“De afgelopen jaren heb ik op het gebied van afval en openbare ruimte met veel plezier gewerkt voor een aantal gemeenten. In deze nieuwe rol kan ik mijn enthousiasme om mensen in aanraking te brengen met het belang van schoon bij veel meer gemeenten kwijt. Ik hoop ook zoveel mogelijk maatschappelijke organisaties betrokken te krijgen en te houden.”

Met een sterk team

“Natuurlijk is het ook interessant om met de andere accountmanagers te kunnen achterhalen welke systemen veelbelovend, efficiënt en werkbaar zijn. Leuk om dat met een andere collega te doen. Met onze verschillende werkterreinen en achtergronden vormen we een sterk team dat elkaar mooi aanvult.”

Gedreven sparringpartner

“Gemeenten hebben aan mij een gedreven sparringpartner om plannen te toetsen of nog net een stap verder te brengen. Uit ervaring weet ik wat vaak wel en niet werkt. Er zijn al zoveel mooie initiatieven, en ik heb nog genoeg ideeën om een extra boost te creëren. Samen geven we nog meer kleur aan Schoon Belonen!”