Dit zijn de adviseurs voor de pilot Schoon Belonen

Delen

Ontmoet onze Schoon Belonen adviseurs Carmen, Samuel en Anja. Zij ondersteunen deelnemende gemeenten bij het inzetten van de Schoon Belonen pilot. Maak een afspraak en ontdek wat Schoon Belonen voor jouw gemeente kan doen.

Carmen Ruiz 

Accountmanager voor: Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, de HVC-gemeenten en de Saver-gemeenten​ 

Contact: 070-304 2080 of cruiz@nederlandschoon.nl

'Een project waar je ‘ja’ tegen zegt'

Deze pilot zie ik als een unieke kans voor gemeenten om met maatschappelijke organisaties samen op te trekken voor een schone leefomgeving. Ze krijgen daarbij veel ondersteuning en veel vrijheid voor hun eigen invulling. Dat is heel bijzonder. Het is een mooi project waar je ‘ja’ tegen zegt en ik kijk ernaar uit om hieraan bij te kunnen dragen.”

Enthousiasme stimuleren

“Sinds 2005 werk ik als adviseur op het gebied van afval en recycling bij verschillende  gemeenten en inzamelaars. Daarmee heb ik een brede kennis van het werkveld en veel contacten in het netwerk. Het gaat de goede kant op maar er moet nog veel werk worden verricht. In deze rol wil ik het enthousiasme daarvoor stimuleren.”

Met gerichte aandacht

“Met gerichte aandacht wil ik de plannen van gemeenten dit jaar verder helpen en waar nodig versnellen. De goede ervaringen kunnen en moeten we zoveel mogelijk delen met anderen. Dat levert hopelijk een paar goede systemen op die we in heel Nederland kunnen inzetten.”

Samuel Stollman 

Accountmanager voor: Gelderland, Limburg en Noord-Brabant (exclusief Saver-gemeenten) 

Contact: 070-304 2080 of sstollman@nederlandschoon.nl

‘In samenwerking zit de oplossing’

“Ik zie ernaar uit om met gemeenten en maatschappelijke organisaties het zwerfafvalprobleem aan te pakken en afvalscheiding via de pilot te bevorderen. In die samenwerking ligt volgens mij ook de oplossing. Mensen laten meedenken en meewerken aan zaken die op lokaal niveau spelen, zorgt ook voor meer bewustzijn en draagvlak.”

Van strategie tot uitvoering

“Als beleidsadviseur bij de NVRD heb ik veel ervaring opgedaan met de advisering van gemeenten bij hun afvalbeleid en het programma Van Afval Naar Grondstof. Ook geef ik trainingen op het gebied van afvalscheiding voor gemeenten en afvalbedrijven. Dat varieert van de ontwikkeling van strategie en beleidsplannen tot en met de uitvoering.”

Energieke ondersteuning

“Gemeenten die met mij aan de slag gaan kunnen een energieke ondersteuning tegemoet zien om bestaande pilotplannen succesvol uit te voeren. Waar nodig kan ik ook een drijvende kracht zijn als nieuwe initiatieven of slimme ideeën ontwikkeld moeten worden.”

Anja Bouma 

Accountmanager voor: Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, de ROVA-gemeenten, de kop van Noord-Holland (exclusief HVC-gemeenten) en Utrecht 

Contact: 070-304 2080 of abouma@nederlandschoon.nl

‘Zoveel mogelijk organisaties betrekken’

“De afgelopen jaren heb ik op het gebied van afval en openbare ruimte met veel plezier gewerkt voor een aantal gemeenten. In deze nieuwe rol kan ik mijn enthousiasme om mensen in aanraking te brengen met het belang van schoon bij veel meer gemeenten kwijt. Ik hoop ook zoveel mogelijk maatschappelijke organisaties betrokken te krijgen en te houden.”

Met een sterk team

“Natuurlijk is het ook interessant om met de andere accountmanagers te kunnen achterhalen welke systemen veelbelovend, efficiënt en werkbaar zijn. Leuk om dat met twee collega’s te doen. Met onze verschillende werkterreinen en achtergronden vormen we een sterk team dat elkaar mooi aanvult.”

Gedreven sparringpartner

“Gemeenten hebben aan mij een gedreven sparringpartner om plannen te toetsen of nog net een stap verder te brengen. Uit ervaring weet ik wat vaak wel en niet werkt. Er zijn al zoveel mooie initiatieven, en ik heb nog genoeg ideeën om een extra boost te creëren. Samen geven we nog meer kleur aan de pilot!”