Zwerfafvalorganisaties in Nederland

Delen

Het voorkomen en verwijderen van zwerfafval heeft veel om handen. Er zijn diverse grote en kleine, gemeentelijke, commerciële en vrijwilligers organisaties in ons land die zich op één of meerdere manieren bezighouden met zwerfafval. Bekijk ons overzicht.

Gumbuddy

/sites/default/files/media/Images/Interessante%20links%20overzicht/Beestenbende.png

Gumbuddy zet zich in om zwerfafval van kauwgom en peuken te bestrijden en biedt daarvoor diverse producten en diensten.

Lees meer... 


De Beestenbende

/sites/default/files/media/Images/Interessante%20links%20overzicht/Beestenbende.png

De BeestenBende is een initiatief om kinderen van 7 tot en met 11 jaar heel pakkend aan te spreken op de problematiek van zwerfafval.

Lees meer...
 

ROVA - Mooi Schoon

/sites/default/files/media/Images/Interessante%20links%20overzicht/logo-GS-vierkant.jpg

ROVA is een duurzaam dienstenbedrijf op de terreinen: grondstoffen, afval en openbare ruimte. Samen met 20 aandeelhoudende gemeenten bedient ROVA een werkgebied van ongeveer 900.000 inwoners verdeeld in 3 regio's: IJssel-Vecht, Achterhoek en Eemland.

Mooi Schoon is het programma voor de integrale aanpak tegen de zwerfafvalproblematiek van gezamenlijke ROVA-gemeenten. Mooi Schoon ondersteunt opschoonacties die door inwoners en verenigingen worden georganiseerd. Laat je inspireren tot een mooi schone omgeving en kom ook in actie tegen zwerfvuil. Voor meer informatie kijk op www.mooi-schoon.nl.

Lees meer...

Wijkhelden

/sites/default/files/media/Images/Interessante%20links%20overzicht/wijk-helden.jpg

Wijkhelden lopen regelmatig een schoonmaakronde door de buurt en ruimen dan het zwerfafval op. Wijkhelden vind je in de Gelderse gemeenten: Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Berg en Dal.

Lees meer...

/sites/default/files/media/Images/Interessante%20links%20overzicht/CNME.png

Centrum Natuur & Mileu Educatie

Het Centrum Natuur & Milieu Educatie Maastricht (CNME) zet zich in voor het vergroten van het draagvlak voor natuur en milieu in Maastricht en regio door middel van voorlichting en educatie over ecologische / kringloopprocessen.

Lees meer...
 

Himmelwike

/sites/default/files/media/Images/Interessante%20links%20overzicht/Himmelwike.png

Tijdens de Himmelwike, Fries voor schoonmaakweek, binden Friese gemeenten samen met basisscholen, woningbouwverenigingen en Omrin (Omroep Friesland) ieder voorjaar de strijd aan tegen zwerfafval.

Lees meer...
 

Stichting De Noordzee

/sites/default/files/media/Images/Interessante%20links%20overzicht/Stichting%20de%20Noordzee.png

Stichting De Noordzee is de onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee en een gezonde zee vol vis, dolfijnen en ander leven.

Lees meer...
 

Surfrider Foundation Holland (SFH)

/sites/default/files/media/Images/Interessante%20links%20overzicht/surfrider-foundation.png

Surfrider Foundation Holland (SFH) is een non-profit organisatie gericht op bescherming en gebruik van de zeeën, stranden en golven door middel van actie voeren, conserveren, educatie en onderzoek.

Lees meer...

 

Stichting vrijwillige zwerfafvalopruimers (SVZO)

/sites/default/files/media/Images/Bedrijven/Logo%26%23039%3Bs/svzo%20logo.jpg

De SVZO wil mensen en organisaties stimuleren bewust met zwerfafval om te gaan. Met vrijwilligers ruimen ze zwerfafval op. Hun doel is een mentaliteitsverandering met betrekking tot zwerfafval teweeg brengen

Lees meer...