Word ook Supporter van Schoon

Delen

Je ziet vaak zwerfafval liggen en wilt er iets aan doen. Een schoon evenement organiseren in je gemeente. Met je bedrijf meedoen aan de Landelijke Opschoondag. Schoolkinderen bijbrengen dat schoon belangrijk is en afval waarde heeft. Kortom, je bent Supporter van Schoon. Top! Dan helpen we je graag een handje.

Ik ben Supporter van Schoon

Jij, Supporter van Schoon, vindt een schone omgeving belangrijk en doet daar graag iets extra’s voor. Dat kan op heel veel verschillende manieren. In je eentje, met schoolkinderen, je bedrijf of de gemeente. Op het Supporter van Schoon platform vind je inspiratie en informatie om jouw buurt zwerfafvalvrij te maken. En je kunt er acties organiseren, op de kaart zetten óf je aansluiten bij die van een ander.

Jij maakt het verschil

Het maakt niet uit hoe groot of klein jouw actie voor een zwerfafvalvrije buurt is. Hou het simpel. Ga met je buren zwerfafval prikken vóór de jaarlijkse buurt-BBQ. Behandel zwerfafval in de klas met de Zwerfafvalbattle of het Afvalspel. Maak eens per week met je collega’s een nabijgelegen park schoon. Of trommel mensen in jouw gemeente op om samen schoon te maken en loof een prijs uit voor de buurt die het meeste zwerfafval ophaalt.

Word ook Supporter van Schoon

Uiteindelijk begint een schone omgeving bij jou. En samen met anderen krijg je het voor elkaar. Met een Supporter van Schoon account laat je zien dat je schoon belangrijk vindt. Hoe meer mensen dat doen – individueel, met een schoolklas, hun organisatie, sportclub of gemeente – hoe groter de kans is dat de positieve boodschap blijft hangen en ons land nóg schoner wordt. En er is meer. Supporters van Schoon kunnen via de website:

  • acties organiseren, op de kaart zetten en delen;
  • meedoen aan acties van andere Supporters van Schoon;
  • leuke tips en inspiratie vinden voor zwerfafvalacties;
  • anderen vinden een zwerfafvalvrije omgeving belangrijk vinden.

Deel je succes

Supporter van Schoon is ook te vinden op sociale media. Neem een kijkje op onze Facebook en Twitter account. En deel je schoonmaaksuccessen via #supportervanschoon.

21 maart 2020: Landelijke Opschoondag

Doe mee aan de Landelijke Opschoondag. Organiseer een actie of sluit aan. Kijk op Supportervanschoon.nl voor acties bij jou in de buurt.