Samenwerking met Plastic Soup Foundation voor World Cleanup Day

Delen
  • Den Haag
  • Gepubliceerd op 23 juli 2020

Plastic Soup Foundation en Stichting Nederland Schoon zijn een intensieve samenwerking aangegaan in de organisatie van World Cleanup Day op zaterdag 19 september 2020.

World Cleanup Day is een jaarlijkse, wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken door het organiseren van opruimacties. Doel is om met 5% van de wereldbevolking in 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven.

Samen sterk

Plastic Soup Foundation, de initiator in Nederland, heeft naast het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil als doel om waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt te verkrijgen. Inzicht in soort, locatie én de herkomst van het zwerfvuil, is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hiervoor wordt gebruik van de Litterati app gestimuleerd.

Stichting Nederland Schoon beschikt over ruime ervaring en kennis op het gebied van het mobiliseren van burgers voor opschoonacties én biedt kennis en ervaring ter voorkoming van zwerfafval. Wij werken veel samen met en voor gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties. Ook organiseren we elk jaar op de derde zaterdag in maart de Landelijke Opschoondag. In 2020 is deze opgeschort, wegens COVID-19 maatregelen.

Kennis en ervaring samenbrengen

Het partnership brengt kennis en ervaring samen waardoor World Cleanup Day tot een nog groter succes gemaakt kan worden. Beide partijen spannen zich in om nog meer mensen mee te laten doen en stimuleren daarbij gebruik van de Litterati-app. Nederland wordt nóg schoner en er wordt meer informatie vergaard. Hiermee wordt wetenschappelijk onderzoek verder gebracht en kunnen oplossingen worden doorontwikkeld voor en door bedrijven, burgers en gemeenten.

Kom in actie op World Cleanup Day

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Maak een opschoonactie aan op worldcleanupday.nl of sluit aan bij een bestaande actie. Burgers, bedrijven, gemeenten, scholen, verenigingen, iedereen kan meedoen!