Maak Nederland samen zwerfafvalvrij tijdens de Landelijke Opschoondag

Delen
  • Den Haag
  • Gepubliceerd op 04 maart 2020

De 18e Landelijke Opschoondag is dit jaar op zaterdag 21 maart. Op deze dag zorgen talloze vrijwilligers voor zwerfafvalvrije straten. Zó gaan we opgeruimd de lente in.

Nederlanders, van jong tot oud, houden opschoonacties. Op scholen, bedrijven en bij verenigingen, (sport)clubs en gemeenten steken vrijwilligers traditiegetrouw de handen uit de mouwen. Daar zijn we blij mee, want zwerfafval is een probleem dat we alleen samen kunnen oplossen. Zelf een actie aanmaken voor de Landelijke Opschoondag 2020 kan via www.supportervanschoon.nl. 

Nederland het hele jaar door schoon

NederlandSchoon spoort alle deelnemers aan de Landelijke Opschoondag aan om verder te kijken dan alleen de opschoonacties op 21 maart. Zo kunnen mensen op de landkaart op supportervanschoon.nl een eigen schoongebied vastleggen, waar zij het hele jaar door zorg voor dragen. “Op deze manier houden we Nederland samen zwerfafvalvrij”, aldus Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon. “De Landelijke Opschoondag blijft uiteraard de dag waarop we met z’n allen samenkomen en iedereen aan de slag gaat, maar we moeten ons afvragen wat we de andere 364 dagen van het jaar doen om onze leefomgeving zwerfafvalvrij te houden. De plastic soep is aan de orde van de dag en aandacht voor het klimaat wordt steeds urgenter. Wij bieden iedereen de gelegenheid een steentje bij te dragen en een eigen gebied vast te leggen en schoon te houden; van straat of speelplaats tot hele wijk. Op die manier kunnen we ook opgeruimd de zomer, herfst en winter in.”