In actie voor een schonere planeet

Delen
  • Gepubliceerd op 30 september 2020

Drie, twee, één…GO! Eurocommissaris Frans Timmermans gaf (digitaal) het startschot voor de World Cleanup Day.

In Nederland deden op 19 september bijna 40.000 mensen mee aan de wereldwijde opschoonactie – ruim twee keer zoveel als vorig jaar. De enthousiaste deelnemers - jong en oud, zelf, of vanuit scholen, gemeente of bedrijven – stroopten gezamenlijk de mouwen op tijdens 2.517 georganiseerde opruimacties. Op het schoolplein, strand, op kades en fietspaden, van Zandvoort tot Amsterdam en van Breda tot Leeuwarden: overal kwamen mensen in actie voor schoon. Samen registreerden ze meer dan 127.000 items in de Litterati app.

Positieve sfeer

Mensen worden zich steeds bewuster van het zwerfafval om zich heen en willen hier wat aan doen. Enthousiaste reacties, foto’s en filmpjes werden gedeeld op social media, er heerste een positieve sfeer. Nieuw opgezette initiatieven kwamen voorbij, waarvan Nederland Schoon hoopt ook die in de toekomst te mogen ondersteunen met kennis, expertise en middelen.

Eerste keer

Wil je weten hoe er op verschillende plekken werd opgeruimd? En wat de meest opgeraapte items waren? Bekijk het onderstaande filmpje.

YouTube filmpjes zijn alleen zichtbaar als je marketing-cookies accepteert.