FC Volendam en Monique Smit zorgen samen voor afvalvrije aanlooproutes stadion

Delen
  • Den Haag
  • Gepubliceerd op 25 maart 2017

Vanmorgen hebben spelers, bestuursleden, vrijwilligers en supporters van FC Volendam samen met Monique Smit de aanlooproutes om het stadion zwerfafvalvrij gemaakt.

Ook buurtbewoners hielpen mee om de straten schoon te krijgen. Na afloop trakteerde de club iedereen die had meegeholpen op een lunch in de skylounge én konden ze 50% korting krijgen op de wedstrijd FC Volendam – De Graafschap op vrijdag 14 april. FC Volendam is dit jaar trotse ’Supporter van Schoon’. De schoonmaakactie is naar aanleiding van De Landelijke Opschoondag, een initiatief van NederlandSchoon, welke vandaag plaatsvindt.

Samen hard werken loont

De voetbalclub kijkt tevreden terug op de ochtend: “Dat samen hard werken loont, hebben we vanmorgen gemerkt. Bij voetbal werkt dat nét zo. Dat de aanlooproutes er weer piekfijn uitzien is echt een teamprestatie”, vertelt Nick Hoogebeen van FC Volendam. Bekende Volendammer Monique Smit twijfelde geen seconde toen de voetbalclub haar vroeg of ze wilde meehelpen met opruimen: “Dat je samen met buurtgenoten het afval op straat aanpakt is een kleine moeite op de zaterdagochtend. Daar maak ik graag even tijd voor vrij. Het is niet alleen een nuttige tijdbesteding, maar ook nog eens heel gezellig. We zouden dit eigenlijk vaker moeten doen!”

Tevreden terugkijken

Helene van Zutphen, Directeur Stichting Nederland Schoon, is opgetogen over de deelname van FC Volendam aan de Landelijke Opschoondag: “FC Volendam is de eerste bekende voetbalclub die zich bij het initiatief aansluit. En als ik zie hoeveel mensen hier op de been zijn om mee te helpen, kan ik alleen maar tevreden terugkijken op een succesvolle ochtend. Een schoolvoorbeeld van samenwerking!” Gerda Schilder (buurtbewoner stadion) benadrukt de bewustwording van zwerfafval op straat bij jonge kinderen: ”Ik vond het ontzettend leuk om mee te doen. Samen met veel kinderen hebben wij o.a. de Dijk in Volendam opgeruimd. Ze worden hierdoor bewust van wat er op straat ligt aan afval!”

Over de Landelijke Opschoondag 2017

Tijdens de Landelijke Opschoondag gaan medewerkers van bedrijven in groepen massaal op pad om zwerfafval in de directe omgeving aan te pakken. Het versterkt de band tussen collega’s en er wordt veel plezier beleefd. Medewerkers zijn even uit de werksituatie en zorgen tegelijk voor een schone buurt. Verschillende bedrijven, gemeenten, scholen, verenigingen, buren en vrijwilligers doen mee aan de Landelijke Opschoondag. Op 25 maart wordt het startsein gegeven in de Bijlmer in Amsterdam. Voor meer informatie over de Landelijke Opschoondag 2017 zie: www.supportervanschoon.nl.